Γενικά

Στην σελίδα αυτή μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις ενότητες και τις υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω του portal του Ψηφιακού Μουσείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.


Διαδικτυακή Πύλη

Η Διαδικτυακή Πύλη ή portal δημιουργήθηκε με σκοπό να παρουσιάσει θέματα και πτυχές της Εκκλησιαστικής μας Ιστορίας με ένα απλοϊκό και ταυτόχρονα σύγχρονο τρόπο.
Μέσα από οχτώ (8) κύριες ενότητες αλλά και 4 δια δραστικές εφαρμογές οι οποίες έχουν σχεδιαστεί με χαρακτήρα εκπαιδευτικού παιχνιδιού, ο επισκέπτης μπορεί να διαβάσει πληροφορίες για μία μεγάλη γκάμα άρθρων τα οποία συνοδεύονται από πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό (video) υλικό.
Μέσα από την ενότητα “ Ψηφιακό Βιβλίο Επισκεπτών” ο επισκέπτης μπορεί να αποστείλει τα δικά του σχόλια προτάσεις και φυσικά να διαβάσει σχόλια άλλων επισκεπτών.


Αναπαράσταση Βιωματικών σεναρίων επίσκεψης

Στην συγκεκριμένη ενότητα υπάρχουν τέσσερις (4) δια δραστικές εφαρμογές οι οποίες έχουν δημιουργηθεί με “ψυχαγωγικό” χαρακτήρα και απευθύνονται κυρίως σε άτομα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Μέσα από ένα σύγχρονο web περιβάλλον χρησιμοποιώντας δια δραστικά εργαλεία ο μαθητής – επισκέπτης μαθαίνει σημαντικές πληροφορίες